БГ


EN

С пресконференция на 24 март Българското дружество по хранене и диететика / БДХД / и списание „Диета и красота” с подкрепата на „Нилана” и „Тандем” поставиха началото на съвместна Национална кампания за здравословно хранене и здравословен начин на живот.

Главен консултант на кампанията, която ще протече в рамките на една година под надслов „Няма вредни храни – има вредни количества”, е председателят на БДХД проф. д-р Божидар Попов.

В рамките на кампанията всяка сряда от три часа желаещите да получат консултация по здравословен начин на живот и хранене могат да го направят безплатно в кабинетите на едни от най-добрите специалисти по хранене и диететика в България: доц. д-р Евгени Стойнев, проф. д-р Божидар Попов, доц. д-р Александър Пенков и доц. д-р Донка Байкова.

Целта на организаторите на кампанията е хора от всички възрастови групи да бъдат запознати с принципите на здравословното хранене и воденето на здравословен начин на живот.

Според присъстващите специалисти, здравословното и рационално хранене в никакъв случай не изключва ковсумацията на хляб и в тази връзка препоръчаха нискокалоричните хлябове на Нилана от серията Европейски здравословни хлябове - Ябълков, Зърнена мозайка и 100% ръжен, като хлябове, които обединяват по идеален начин предимствата на едно пълноценно хранене – високо съдържание на фибри, витамини, полезни мастни и аминокиселини, минерални вещества и микроелементи.

реклама