БГ


EN

НИЛАНА ООД е изцяло частна компания, регистрирана през 1993 г., с основен предмет на дейност - производство на хляб. Фирмата стартира с малка фурна за производство на ръчен хляб по класическата технология на подови пещи в квартал "Банишора". Седем души персонал произвеждат 1 500 хляба дневно.

Днес НИЛАНА е динамично развиваща се фирма със съвременно оборудване и широк продуктов асортимент. Благодарение на внедрените иновационни технологии ежедневно се произвеждат близо 100 000 хляба, което нарежада фирмата сред едни от големите производители на територията на София и страната.

НИЛАНА притежава  два големи бивши общински хлебозавода.

Дейността на фирмата е свързана с производство на широка гама масови, специални и диетични хлябове, замразени и полуизпечени хлебни изделия, хлебчета за сандвичи, закуски, сладкарски изделия, както и с управлението на верига от 30 собствени магазина за търговия на дребно, верига от ХЛЕБНИ и СЛАДКАРСКИ КЪЩИ и заведения за бързо хранене. Изброените дейности са съсредоточени в отделни Бизнес единици.

Прилаганите от фирмата инвестиционни програми в насока технологична модернизация и продуктово обновление й осигуряват нови възможности за развитие, за да достигне сегашната си позиция на лидер в бранша.

Десет години след създаването си НИЛАНА стана и първият български хлебопроизводител, въвел в БЕ "Княжево" Интегрирана Система за Управление, разработена съгласно изискванията на стандарт ISO 9001:2000 „Системи за управление на качеството", Спецификация OHSAS 18001 за здравословни и безопасни условия на труд, HACCP-принципите за производство на безопасни хранителни продукти, Добрите производствени практики и Националните нормативни документи.

През м. Декември 2005 г. НИЛАНА стана първият европейски хлебопроизводител, покрил изискванията на новия международен стандарт ISO 22 000.

реклама